Wifispecialist.nl nam contact met ons op voor de ontwikkeling van maatwerk software. Zij waren op zoek naar een ordersysteem dat ze in staat stelde om een groot netwerk van aangesloten partners gemakkelijk bestellingen te laten doen. Deze bestellingen doen de partners voor een consument en de verwerking van deze gegevens moest gemakkelijk, veilig en overzichtelijk geregeld worden.

Van intake naar ordersysteem

Na het intake gesprek was al snel duidelijk welke functionaliteiten wel en niet nodig waren. Vaak komen we door goed door te vragen tot een essentie van de functionaliteiten. Daarna gingen wij aan de slag om de structuur uit te denken. Daarbij is het hoofddoel om zoveel mogelijk te automatiseren.

Functionaliteiten

Het ordersysteem is ontwikkeld op basis van een open source PHP framework genaamd Laravel in combinatie met het open-source CSS & JavaScript framework Bootstrap . Dat stelt ons in staat om gemakkelijk en systematisch opgebouwd te ontwikkelen. Het systeem bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Het beheren van producten en de mogelijkheid om deze te bestellen
 • Het beheren, factureren van orders
 • Nette e-mailnotificaties met een uitstraling in de eigen huisstijl
 • Een uitgebreide zelflerende zoekfunctie
 • Het printen van orderpicking lijsten
 • De mogelijkheid om orders aan te melden bij een pakketdienst
 • Het beheren van profielen van partners, consumenten en beheerders
 • Een uitgebreide kennisbank met artikelen, video’s en documenten

Een leuke uitdaging

Het was erg leuk om deel uit te kunnen maken van een project waar een systeem vanaf scratch wordt gemaakt, en om bij te kunnen dragen aan het hele creatieproces. Ik had veel positieve uitdagingen bij het uitvoeren van dit project, zoals bijvoorbeeld het maken van de weergave van een bestelling, die de mogelijkheid heeft om een ​​status bij te werken, producten toe te voegen of te verwijderen. Dat vereiste een combinatie van PHP, JavaScript, Ajax, HTML en CSS.

Bruna Da Silva
Bruna Da Silva

API’s

Om de opdracht zo compact mogelijk te houden en efficiënt mogelijk uit te werken hebben we meerdere koppelingen gemaakt met de API’s van software van derde partijen.

 • Met eCurring  kunnen we van alle types processen achter het verkopen van abonnementen makkelijk automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan het aansluiten van abonnees, automatisch opvolgen van mislukte betalingen, beheren van de abonnementen, versturen van facturen, etc.
 • Postmark is een emailserviceprovider die zich richt op het versturen van emails. Denk daarbij aan het automatisch verzenden van email na bijvoorbeeld het aanmaken van een bestelling.
 • Sentry geeft ons een duidelijk overzicht van eventuele meldingen in het systeem die later fouten zouden kunnen worden. Zo kunnen wij pro-actief handelen en problemen oplossen.
 • Algolia is een zoekfunctie dat het zoeken in grotere schalen makkelijk maakt.
 • Metabase stelt ons in staat om gemakkelijk mooie dashboards te implementeren met overzichtelijke grafieken en superhandige filters.

Dit project was voor mij een erg prettige ervaring. Het is altijd leuk om met een jonge, enthousiaste ondernemer zoals Nick samen te kunnen werken. De opdrachtgever heeft een duidelijke visie en kon deze goed verwoorden. Dat in combinatie met zijn snelle reactietijd maakte het voor ons een genot om voor wifispecialist.nl te werken. De insteek van dit project was om zo effectief mogelijk met de tijd om te gaan en toch een betrouwbaar, veilig en gebruiksvriendelijk systeem op te leveren. En dat is gelukt!

Innovatief dashboard

In het systeem van wifispecialist.nl is er een nieuwe form van dashboard geïmplementeerd. Met behulp van een tool genaamd Metabase kunnen we allerlei informatie uit de database inlezen en omzetten in overzichtelijke grafieken. De informatie kan gefilterd, gesorteerd en gesegmenteerd worden naar wens.

Ben jij op zoek naar op maat gemaakte dashboards met relevante informatie voor jouw bedrijf? Wij kunnen aan jouw behoefte voldoen, we kunnen met allerlei verschillende soorten databases overweg!

E-mailnotificaties

Ook hebben wij de functionaliteit geimplementeerd om automatisch emails te versturen. Met behulp van postmark worden er emails vestuurd als er een nieuwe gebruiker is aangemaakt of een bestelling is geplaatst, met de bevestiging en gegevens van de bestelling. Alle email hebben een door ons gepersonaliseerde template en stijl.

eCurring

Met een klik op de knop een consument aanmelden bij een betaaldienst voor abonnementen? Wij hebben het mogelijk gemaakt door een koppeling met eCurring, een dienst van Mollie, onze favoriete betaalprovider. Deze dienst stelt jou als ondernemer in staat om gemakkelijk een automatische incasso uit te laten voeren zonder dat jij met jouw klant ingewikkelde toestemmingsformulieren in hoeft te vullen. Met een simpele iDeal betaling van €0,01 is de incasso geaccepteerd. Wij gingen nog een stapje verder en koppelde het ordersysteem van wifispecialist.nl met de API van eCurring. Nu hoeft men bij de afhandeling van een bestelling alleen nog maar op één knop te drukken om ook het automatische proces te starten. Via een e-mail ontvangt de klant een aanbieding voor een onderhoudspakket, mét automatische incasso.

Ook een ordersysteem laten ontwikkelen?

Ben jij voor jouw onderneming ook op zoek naar een op maat gemaakt ordersysteem of wil je gewoon even sparren over de mogelijkheden?
Je kunt ons altijd even bellen of een mailtje sturen, we helpen je graag.

Wij geven jouw bedrijf de uitstraling die het verdient

Wij zijn Activate your Business, een jonge onderneming gevestigd in Aalsmeer. Wij bouwen doelgerichte websites, webshops, apps en software op maat en geven die een unieke uitstraling. Onze oplossingen zijn vriendelijk voor de gebruikerszoekmachines én beheerders.

Justin Oud

Mede-eigenaar

Software engineer, Back-end developer
Justin Oud

Paul te Riele

Mede-eigenaar

Front-end developer, Marketeer
Paul te Riele

Activeer jouw onderneming

Contactformulier

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

Onze klanten

Je bent in goed gezelschap.

Client 1
Client 2
Client 3
Client 4
Client 5
Client 6
Client 7
Client 8
Client 9
Client 10
Logo

Activate your Business B.V.
van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer