Met name door de huidige corona omstandigheden besloot Forcome Europe het als eerste in de markt anders te doen: Online distributeurs de producten aanbieden en vervolgens doormiddel van een gemakkelijk ordersysteem af te laten nemen; zonder dat daar ‘koude’ acquisitie voor nodig is. Het merk? X-Power en wij mochten de gehele online business realiseren.

Een bedrijf dat voor het eerst online gaat opereren zorgt voor veel enthousiasme binnen Activate your Business. Naast het bestaande logo en de daadwerkelijke producten was er nog weinig definitief. Wij mochten de marketing website en het op maat gemaakte ordersysteem realiseren.

Zodra een distributeur zich aangemeld heeft via de marketing website ontvangt de sales afdeling van Forcome een email met daarin de gegevens van de nieuwe distributeur.  In het ordersysteem kunnen zij het gemaakte account goedkeuren en aan een productlijst koppelen. Zodra dit gekoppeld is heeft de nieuwe distributeur toegang tot de online catalogus en kunnen de lieren besteld worden!

 

Voor xPowerWinches hebben wij een eigen distributeurs portaal ontwikkeld. Dit portaal komt met een aantal nieuwe implementaties:

Betaling
Voor het verrichten van betalingen hebben wij de betaalprovider Mollie gekoppeld. Mollie heeft een groot aanbod van betaalmethodes en de API is erg prettig om mee te werken.

Op dit moment worden de standaard betaalmethodes aangeboden: iDEAL, PayPal, Visa/MasterCard en kan je op rekening betalen.

Gebruikersvriendelijkheid
Met focus op gebruiksvriendelijkheid is zowel het afrekenen bij Mollie en het portaal beschikbaar gemaakt in meerdere talen. De distributeur kan dit in zijn account zelf instellen.

Bestellen en voorraad
Het bestelproces moet vlekkeloos verlopen dus hebben wij ervoor gekozen een onestepcheckout te maken. Omdat er veel klanten uit het buitenland gebruik maken van het portaal moet vooral het afrekenen niet te moeilijk zijn. Alleen de relevante informatie is nodig zodat de distributeur snel tot betaling kan over gaan. Eenmaal betaald, wordt ook de voorraad van de desbetreffende producten bijgewerkt in het portaal.

Producten aanbod
Elke distributeur is gekoppeld aan zijn eigen categorieën van producten. De categorieën zijn helemaal zelf in te richten.

Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk een korting per categorie in te stellen, of worden producten goedkoper of juist duurder aangeboden aan verschillende distributeurs aan de hand van hun eigen situatie.

Mijn taak binnen dit project was het ontwerpen van de marketingswebsite. De producten van de website hebben een stoere en sterke uitstraling. De stoere en sterke uitstraling wilden we doorvoeren in het design voor de  marketingswebsite. De producten van X-power worden namelijk gebruikt om zware voorwerpen/voortuigen te takelen. Dit hebben we doormiddel van afbeeldingen uitgebeeld. Deze afbeeldingen zorgen ervoor dat de klant begrijp wat het product doet.

Via de website kan de gebruiker zich ook aanmelden als distributeur, want alleen dan kan er een product besteld worden. Maar op de marketingswebsite kan de gebruiker zien welke producten er beschikbaar zijn om te bestellen.

Wij geven jouw bedrijf de uitstraling die het verdient

Wij zijn Activate your Business, een jonge onderneming gevestigd in Aalsmeer. Wij bouwen doelgerichte websites, webshops, apps en software op maat en geven die een unieke uitstraling. Onze oplossingen zijn vriendelijk voor de gebruikerszoekmachines én beheerders.

Justin Oud

Mede-eigenaar

Software engineer, Back-end developer
Justin Oud

Paul te Riele

Mede-eigenaar

Front-end developer, Marketeer
Paul te Riele

Activeer jouw onderneming

Contactformulier

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

Onze klanten

Je bent in goed gezelschap.

Client 1
Client 2
Client 3
Client 4
Client 5
Client 6
Client 7
Client 8
Client 9
Client 10
Logo

Activate your Business B.V.
van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer