Jong geleerd, oud gedaan

Tijdens mijn studie HBO Software Engineering (Informatica) kwam ik er achter dat ik nét even anders ben dan de gemiddelde programmeur. Ik was gedreven om het programmeren te leren, maar vond de commercie toch ook ontzettend interessant. De toenemende vraag naar IT trok mijn aandacht. Doordat ik niet graag opgeef en erg gemotiveerd ben, kon ik veel tijd steken in het programmeren en heb ik het mijzelf uiteindelijk aangeleerd. Een juiste keuze!

Stage: de start van mijn carrière

In 2014 liep ik meewerk-stage op Curaçao. Daar is mijn carrière gestart. Mijn stagebedrijf had een flinke opdracht aangenomen voor een online e-commerceplatform, Vouchervandaag.nl. Er diende een compleet nieuw e-commercesysteem ontwikkeld te worden en ik had daar 6 maanden de tijd voor. Naast de vele avonturen en sightseeing op Curaçao, zette ik (samen met mijn collega) het platform op.

Eenmaal thuis in Nederland werd ik gevraagd om bij VoucherCompany (eigenaar Vouchervandaag.nl) te komen werken. Het platform moest uitgebouwd en afgerond worden.

Mijn stage heeft mij een stuk verder geholpen in het (werkende) leven. Het geeft mij ontzettend veel voldoening om stagiairs bij Activate your Business ook dat extra zetje te geven!

Leuk weetje: we werken nu al 6 jaar voor Vouchervandaag.nl en mogen elke dag weer nieuwe, uitdagende projecten ontwikkelen en uitdenken.

Diploma op zak, wat nu?

Naast mijn studie werkte ik zo’n 20 tot 35 uur per week aan het platform wat ik in mijn stageperiode had opgebouwd. Tussendoor deed ik een pre-master Software Engineering aan de Universiteit van Amsterdam en tijdens mijn afstudeerperiode ontwikkelde ik een mobiele hybride app. Alle stukjes vielen op zijn plaats: ik studeerde af met een 9.7.

Door de vele aanvragen startte ik mijn eigen onderneming op. Een grote stap. Ik begon voor lokale ondernemers, vrienden, vrienden van vrienden en enkele MKB-bedrijven software te ontwikkelen: websites, webshops en apps.

Er ontbrak iets

Ik merkte al snel dat ik op sommige vlakken toch iets minder goed was dan ik zelf had gedacht. Ik schakelde andere freelancers in om logo’s te designen en me te ondersteunen met marketing-uitingen voor mijn klanten.

Voor een van mijn klanten werkte ik als manager van het IT-team. Ik adviseerde op IT-gebied en ontwikkelde nieuwe functionaliteiten.

Tijdens een van de vele sollicitaties ontmoette ik Paul. Ik was onder de indruk. Hij kon de gaten opvullen, daar waar ik dat niet kon.

Een ontzettend fijne samenwerking

Paul en ik werkten aan verschillende opdrachten samen. Wat een opluchting! Ik kon blindelings vertrouwen op de kwaliteit die Paul leverde en kon mijzelf concentreren op de onderdelen waar ik goed in was. We werden langzaam maar zeker een geoliede machine.

Begin 2018 startten we samen Activate your Business op om deze slagkracht aan meer ondernemers en particulieren aan te kunnen bieden.

We hebben een ontzettend leuk team om ons heen verzameld, dat met nieuwe inzichten, ideeën en oplossingen komt voor onze klanten. We zijn hard gegroeid en willen dit nog even doorzetten, zolang de kwaliteit van de geleverde oplossingen maar gewaarborgd blijft en de klanten tevreden zijn!

Wij geven jouw bedrijf de uitstraling die het verdient

Wij zijn Activate your Business, een jonge onderneming gevestigd in Aalsmeer. Wij bouwen doelgerichte websites, webshops, apps en software op maat en geven die een unieke uitstraling. Onze oplossingen zijn vriendelijk voor de gebruikerszoekmachines én beheerders.

Justin Oud

Mede-eigenaar

Software engineer, Back-end developer
Justin Oud

Paul te Riele

Mede-eigenaar

Front-end developer, Marketeer
Paul te Riele

Activeer jouw onderneming

Contactformulier

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

Onze klanten

Je bent in goed gezelschap.

Client 1
Client 2
Client 3
Client 4
Client 5
Client 6
Client 7
Client 8
Client 9
Client 10
Logo

Activate your Business B.V.
van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer