Mobiele applicaties (apps)

Apps. Je telefoon staat er vol mee. Gebruikers voelen zich meer gebonden aan een app dan een mobiele website. Een app heeft bovendien een hoop voordelen t.o.v. een mobiele website. Hij is gebruiksvriendelijker, staat altijd op je hoofdscherm en bevat alleen de nuttige functionaliteiten uit de mobiele website. Wij bouwen apps in alle soorten en maten en zijn er verdomd goed in.

Verschillende type apps

Apps zijn over het algemeen een stuk complexer om te bouwen dan een website of webshop. Dit komt doordat de programmeertalen waarin apps ontwikkeld kunnen worden ingewikkelder zijn en de app bovendien direct kan spreken met de functionaliteiten van jouw smartphone, zoals bijvoorbeeld de trilfunctie en camera.

Apps worden door veel app-ontwikkel bureau’s vaak Native ontwikkeld. Echter zijn er in de afgelopen 2 jaar veel nieuwe technieken ontwikkeld die het gemakkelijker maken om apps te ontwikkelen. Deze technieken zorgen niet alleen voor minder uren ontwikkeltijd, maar ook voor betere onderhoudbaarheid. Deze type apps zijn Hybride.

Native apps

Een native app is een app ontwikkeld voor één specifiek platform. Een native app kan alleen voor iOS of alleen voor Android geschreven worden. Wil je je app in allebei de app stores beschikbaar hebben, dan zal de app twee keer ontwikkeld moeten worden. Dit komt doordat iOS en Android andere programmeertalen gebruiken voor de apps op het platform.

Een native app is erg gebruiksvriendelijk. Doordat de app direct op de core van het besturingssysteem is geschreven kunnen alle functionaliteiten van de telefoon aangesproken worden.
Daarnaast is een native app helaas wel duur in onderhoud en zijn de ontwikkelkosten ook aan de maat.

Hybride apps

Een hybride app is een app die eenmalig is ontwikkeld voor meerdere platformen. Een Hybride app hoeft dus eenmalig ontwikkeld te worden en kan daarna in zowel de iOS app store als de Google Play Store van Android geplaatst worden. Dit zorgt voor veel lagere ontwikkelkosten en daarnaast is de app een stuk makkelijker te onderhouden op beide platformen.

Hybride apps zijn pas twee jaar actief op de markt. Doordat de techniek nog vrij jong is worden er continu verbeteringen en updates doorgevoerd om de gebruiksvriendelijkheid, stabiliteit en beveiliging up to date te houden. Je merkt (bijna) niet dat de app niet in de oorspronkelijke taal van het platform is geschreven, en dat tegen veel lagere kosten.

Web apps

Een web-app is niets anders dan een mobiele website met extra functionaliteiten om functies van de telefoon aan te spreken en de gebruiker een app-gevoel te geven. De app kan dus helaas niet in een app-store gedownload worden en staat dus ook niet op het hoofdscherm van je smartphone of tablet. Tegenwoordig wegen de voordelen van een web-app niet meer op tegen de kosten die het met zich meebrengt. Een mobiele website is tegenwoordig nagenoeg gelijk aan een web-app.

Vaak vergeten: de API

Een app verwerkt data. Gebruikers kunnen inloggen, accountgegevens ophalen en zelfs bestellingen plaatsen in de app. Deze gegevens en data moet via een schil om de database naar de database gestuurd worden waar het opgeslagen kan worden. Deze schil wordt ook wel de API genoemd. Een app kan niet werken zonder een API. De API is een laag die data ontvangt vanuit de app en deze doorstuurt naar de database en andersom. Heb jij nog geen API? Dan kunnen wij deze voor jou ontwikkelen om zo jouw app te laten communiceren met de database. Lees meer over de API.

Website naar App

Wil jij jouw website omzetten naar een app? Je bent niet de enige! Activate your Business heeft een methode ontwikkeld om sneller en gemakkelijker jouw website of webshop om te zetten naar een app. Doordat wij als een van de enige in de app-wereld hybride apps ontwikkelen kunnen wij jouw website of webshop in een aantal weken omzetten tot een goed werkende app. De kosten zijn lager, de functies hetzelfde en het plezier nog groter.

Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze, neem contact met ons op en wij zoeken samen de juiste oplossing.