Zoekmachine optimalisatie (SEO)

De kunst van het begrijpen wat een zoekmachine wil weten, dat noemen we zoekmachine optimalisatie ofwel SEO (Search Engine Optimisation). Er zijn veel verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de vindbaarheid van je website. Denk aan de manier waarop de teksten zijn geschreven, hoeveel woorden de tekst bevat en welke sleutelwoorden je in die teksten gebruikt. Maar het is vooral ook belangrijk dat de code van de website goed is geschreven en dat er gestructureerde gegevens geïmplementeerd worden in de website. Want Google leest een website op een heel andere manier dan dat jij dat doet.

Teksten optimaliseren voor de zoekmachine

Stel jij bent heel erg goed in het ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoals wij ;). Dan kun je een hele leuke over ons pagina schrijven maar die zal weinig bezoekers vanuit de zoekmachine naar jouw website leiden. Daarvoor heb je zogenaamde landingspagina’s nodig met teksten die ervoor gemaakt zijn om zowel de bezoeker als de zoekmachines te bedienen. Deze pagina bijvoorbeeld, die is er voor bedoelt om jou op onze manier te informeren over wat zoekmachine optimalisatie is, maar deze pagina is ook zo geschreven dat ook Google deze tekst aantrekkelijk vind.

Zo is bijvoorbeeld de titel van deze pagina ook ons sleutelwoord. Het sleutelwoord komt in de gewenste frequentie terug in deze tekst. Deze tekst bevat het minimaal aantal woorden en de meta-omschrijving bevat een goed geformuleerde samenvatting. De meta-omschrijving is de tekst die zichtbaar is in de zoekresultaten. Ben je op zoek naar teksten voor jouw website die passen bij jouw dienstverlening of product en die tevens goed worden gevonden door zoekmachines? Neem gerust contact met ons op om te horen wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Gestructureerde gegevens

Een zoekmachine vind het erg fijn als alles is voorgekauwd, dat noemen we ook wel gestructureerde gegevens (Rich Snippets). Als jij een webshop hebt waarop je schoenen verkoopt dan vind Google het fijn als je meteen bovenaan de pagina in de code van de website vermeld waar jouw website zich voor leent; Dat het een webshop is, dat je schoenen verkoopt, dat het product beoordeeld is met een 8,8, dat het merk van de schoen Nike is en dat je aangeeft welke afbeelding je in de zoekmachine wil laten zien. Deze en nog veel meer gegevens zijn niet zichtbaar voor de bezoeker maar wel erg belangrijk voor de positie van jouw webshop in de zoekresultaten. Activate your Business heeft veel kennis van de implementatie van rich snippets en zoekmachine optimalisatie. Wij helpen jou graag!

Klantbeoordelingen

Je kunt nog zo goed zijn in wat je doet maar als jouw bezoeker daar geen vertrouwen in krijgt als hij of zij jouw website bezoekt, dan sla je de plank alsnog mis. Activate your Business werkt onder andere samen met Klantenvertellen.nl en Kiyoh.nl. Via deze dienst kan uw dienstverlening of product onafhankelijk worden beoordeeld via een betrouwbaar enquete systeem. Klantenvertellen.nl is een erkend Google Partner en de integratie van deze techniek levert dan ook veel SEO voordelen op. Denk bijvoorbeeld aan de gele sterren in de zoekresultaten van Google. Bekijk onze klantenvertellen pagina als voorbeeld. Dan zie je meteen hoe tevreden onze klanten zijn met onze dienstverlening!

Activate your Business - Verdubbelen - Gele sterren

Maandelijkse zoekmachine optimalisatie

Gevonden worden is één ding. Er voor zorgen dat je ook echt beter gevonden wordt dan je concurrenten is wat anders. Het kost veel tijd en werk om dit allemaal handmatig te checken. Daarom neemt Activate your Business jou dat werk graag uit handen. Aan de hand van verschillende tools checken wij jouw pagerank in vergelijking tot jouw concurrenten. Dit rapporteren wij dan weer maandelijks. Deze rapportage geeft geen inzicht in de mogelijke inhoudelijke verbeteringen van een website. Activate your Business analyseert daarom graag jouw website op de werking van de daarin aanwezige content. We maken passen de pagina titels, teksten en sleutelwoorden zo aan dat jouw website weer gevonden wordt. We nemen daar eventueel ook social media kanalen in mee.

Geïnteresseerd geraakt in onze diensten of wilt u meer weten over bijvoorbeeld het adverteren aan de hand van SEA? Neem gerust contact met ons op.