Verschillende soorten apps

Apps zijn over het algemeen een stuk complexer om te bouwen dan een website of webshop. Dit komt doordat de programmeertalen waarin apps ontwikkeld kunnen worden ingewikkelder zijn en de app bovendien direct kan spreken met de functionaliteiten van jouw smartphone, zoals bijvoorbeeld de trilfunctie en camera.

Apps worden door veel ontwikkelaars Native gemaakt. In de afgelopen twee jaar zijn er echter veel nieuwe technieken ontwikkeld, die het gemakkelijker maken om apps te ontwikkelen. Deze technieken zorgen niet alleen voor minder uren ontwikkeltijd, maar ook voor betere onderhoudbaarheid. Dit soort apps zijn Hybride.

Native apps

Een native app is een app ontwikkeld voor één specifiek platform. Een native app kan alleen voor iOS of alleen voor Android geschreven worden. Wil je je app in allebei de appstores beschikbaar maken, dan zal de app twee keer ontwikkeld moeten worden. Dit komt doordat iOS en Android andere programmeertalen gebruiken voor de apps op het platform.

Een native app is erg gebruiksvriendelijk. Aangezien de app direct op de core van het besturingssysteem is geschreven, kunnen alle functionaliteiten van de telefoon aangesproken worden. Dit maakt native apps helaas wel duur in onderhoud en ook de ontwikkelkosten zijn aan de maat.

Hybride apps

Een hybride app is een app die eenmalig is ontwikkeld voor meerdere platformen. Een hybride app hoeft dus slechts één keer ontwikkeld te worden en kan daarna in zowel de iOS-appstore als de Google Play Store van Android geplaatst worden. Dit zorgt voor veel lagere ontwikkelkosten en maakt de app daarnaast een stuk makkelijker te onderhouden op beide platformen.

Hybride apps zijn pas twee jaar actief op de markt. Doordat de techniek nog vrij jong is, worden er continu verbeteringen en updates doorgevoerd om de gebruiksvriendelijkheid, stabiliteit en beveiliging up-to-date te houden. Je merkt (bijna) niet dat de app niet in de oorspronkelijke taal van het platform is geschreven, en dat tegen veel lagere kosten.

Web-apps

Een web-app is niets anders dan een mobiele website met extra functionaliteiten om functies van de telefoon aan te spreken en de gebruiker een app-gevoel te geven. De app kan helaas niet in een appstore gedownload worden en staat dus ook niet op het hoofdscherm van je smartphone of tablet. Tegenwoordig wegen de voordelen van een web-app niet meer op tegen de kosten die het met zich meebrengt. Een mobiele website is vandaag de dag nagenoeg gelijk aan een web-app.

Vaak vergeten, de API

Een app verwerkt data. Gebruikers kunnen inloggen, accountgegevens ophalen en zelfs bestellingen plaatsen in de app. Deze gegevens en data moeten via een schil om de database naar de database verstuurd worden, waar ze worden opgeslagen. Deze schil wordt ook wel de API genoemd. Een app kan niet werken zonder een API. De API is een laag die data ontvangt vanuit de app en deze doorstuurt naar de database en andersom. Heb jij nog geen API? Dan kunnen wij deze voor je ontwikkelen om jouw app zo te laten communiceren met de database. Lees meer over de API.

Website naar app

Wil jij jouw website omzetten naar een app? Je bent niet de enige! Activate your Business heeft een methode ontwikkeld om sneller en gemakkelijker jouw website of webshop om te zetten naar een app. Doordat we als een van de enige in de app-wereld hybride apps ontwikkelen, kunnen we jouw website of webshop in enkele weken omzetten naar een goed werkende app. De kosten zijn lager, de functies hetzelfde en het plezier vele malen groter.

Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Neem contact met ons op en dan gaan we samen op zoek naar de juiste oplossing.

Onze expertises

Hier zijn wij écht goed in.

Wij geven jouw bedrijf de uitstraling die het verdient

Wij zijn Activate your Business, een jonge onderneming gevestigd in Aalsmeer. Wij bouwen doelgerichte websites, webshops, apps en software op maat en geven die een unieke uitstraling. Onze oplossingen zijn vriendelijk voor de gebruikerszoekmachines én beheerders.

Justin Oud

Mede-eigenaar

Software engineer, Back-end developer
Justin Oud

Paul te Riele

Mede-eigenaar

Front-end developer, Marketeer
Paul te Riele

Activeer jouw onderneming

Contactformulier

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

Onze klanten

Je bent in goed gezelschap.

Client 1
Client 2
Client 3
Client 4
Client 5
Client 6
Client 7
Client 8
Client 9
Client 10
Logo

Activate your Business B.V.
van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer