Wat is SSL?

Weet of je veilig bent met onze SSL check. Wanneer je een onbeveiligde website bezoekt, maakt je browser verbinding met die website en verzendt deze informatie openbaar. Het invullen van een formulier of het invoeren van je creditcard op een onbeveiligde website heeft als gevolg dat hackers de informatie kunnen onderscheppen en je gegevens kunnen stelen.

Ter vergelijking: een beveiligde website met SSL-functionaliteit zal een tunnel creëren tussen de server die de website en uw browser host. Hackers die informatie proberen te onderscheppen hebben geen toegang tot deze tunnel. Dit betekent dat de verzonden informatie van en naar juw website in principe veilig is. De beveiligde verbinding en authenticatie gebeurt op de achtergrond in slechts een fractie van een seconde en heeft geen invloed op de prestaties van jouw website.

Onveilige website melding Google Chrome

Google zal in versie 68 van haar internetbrowser Google Chrome een melding inbouwen die aangeeft dat je website onveilig is als er geen SSL certificaat op geïnstalleerd is. Volgens Statcounter maakt maar liefst 52% van de internetgebruikers wereldwijd gebruik van Google Chrome en dat percentage stijgt alleen nog maar.

Symantec certificaat

In maart 2017 kondigde Google aan het vertrouwen verloren te hebben in de SSL certificaten van Symantec. Naar schatting worden maar liefst 30% van de SSL certificaten wereldwijd uitgegeven door Symantec. De reden dat Google deze certificaten niet langer vertrouwd is omdat Symantec deze certificaten pas naar 2 jaar laat verlopen.

Gratis SSL certificaat op jouw website?

Blijkt uit de SSL check dat je geen beveiligde verbinding hebt? Wij van Activate your Business bieden gratis SSL certificaten aan bij onze webhosting pakketen. Neem contact op of bel: 0297 – 753 692

Gebrek SSL (HTTPS) heeft ook invloed op zoekresultaten

Het niet hebben van een SSL (HTTPS) Certificaat heeft ook veel invloed op jouw positie in de zoekmachine resultaten. Je zult aanzienlijk lager scoren in de resultaten van de verschillende zoekmachines.

Bronnen:
Statcounter
True