MuseumTV is meer dan alleen een online website. MuseumTV levert haar content ook aan op de mobiele app en via TV On-Demand.

Ik heb me grotendeels bezig gehouden met de ontwikkeling van de MuseumTV-app. Allereerst hebben we een API ontwikkeld die de toegevoegde content, zoals musea en tentoonstellingen, beschikbaar maakt voor de MuseumTV-app.

Zodra deze data beschikbaar was, hebben we een hybride app ontwikkeld op basis van het Ionic Framework. Met het oog op de oudere doelgroep, hebben we een app ontwikkeld die overzichtelijk en straight-forward is. Gebruikers kunnen gemakkelijk inloggen en musea, tentoonstellingen en video’s bekijken.

MuseumTV had zelf al voor ogen hoe de nieuwe website eruit moest gaan zien. Dat beeld hebben wij iets bijgeschaafd en helemaal responsive gemaakt. Vervolgens hebben we het ontwikkeld tot een echte responsive website.

De vernieuwde website past veel beter bij het imago van MuseumTV. Het is een strakke en moderne website, waar gebruikers van alle leeftijden makkelijk kunnen navigeren door de hele website.

Hoe maak je een website die gevuld is met meer dan 800 pagina’s, 300 video’s en 4.000 afbeeldingen snel, beheerbaar en gebruiksvriendelijk? Oh en ook nog meertalig? Door een slimme combinatie van relaties te maken tussen de verschillende inhoudssoorten!

Een video is gekoppeld aan een tentoonstelling, welke weer gekoppeld is aan een museum. Dat museum is gekoppeld aan een provincie, categorie en enkele andere eigenschappen. Het maken van een nieuwe tentoonstelling is dus zo gedaan: upload de video’s, selecteer bij welk museum het hoort en klaar is kees! Het systeem maakt de video’s beschikbaar op de website, in de app en zelfs op Ziggo Video on-demand via de API.

Vervolgens is het een kwestie van de inhoud vertalen en alles is geregeld. Combineer dat met een uitgebreide webshopmodule voor donaties en een periodiek abonnementensysteem en je krijgt MuseumTV.

Wij geven jouw bedrijf de uitstraling die het verdient

Wij zijn Activate your Business, een jonge onderneming gevestigd in Aalsmeer. Wij bouwen doelgerichte websites, webshops, apps en software op maat en geven die een unieke uitstraling. Onze oplossingen zijn vriendelijk voor de gebruikerszoekmachines én beheerders.

Justin Oud

Mede-eigenaar

Software engineer, Back-end developer
Justin Oud

Paul te Riele

Mede-eigenaar

Front-end developer, Marketeer
Paul te Riele

Activeer jouw onderneming

Contactformulier

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

Onze klanten

Je bent in goed gezelschap.

Client 1
Client 2
Client 3
Client 4
Client 5
Client 6
Client 7
Client 8
Client 9
Client 10
Logo

Activate your Business B.V.
van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer