Het hele team van Activate your Business doet er alles aan om Mijnnaamplaat.nl een zo compleet mogelijke webshop te maken. Van prototyping tot responsive webdevelopment en van conversie optimalisatie tot API-koppelingen met verschillende systemen. En het start en eindigt niet met de website zelf. We onderhouden en optimaliseren deze ook maandelijks om een zo goed mogelijke werking te optimaliseren. Elke maand weer voeren we zoekmachine optimalisaties door. Ook beheren wij de online marketing advertentiecampagne om voor de opdrachtgever zoveel mogelijk verkopen te kunnen genereren.

Mijnnaamplaat.nl was na een aantal jaren toe aan een nieuwe webshop. De huidige webshop fungeerde nog, maar werd niet goed gevonden in Google en was ook niet meer 100% functioneel op de mobiele apparaten. Anno 2020 is het van belang om goed vindbaar te zijn in Google én vooral op mobiele apparaten. Één van de belangrijkste onderdelen van deze webshop was de maatwerktool; de klant moest zelf zijn naambordje kunnen ontwerpen.

Een technische uitdaging was het zeker, met veel uitzonderingen en werkwijzen die GraphicSign door de jaren heen gebruikte was het geen haalbare oplossing om de bedrijfsprocessen te veranderen. De software moest op maat gemaakt worden naar de wensen van GraphicSign. Een hoop processen hebben we wel mogen automatiseren, zodat met minder, meer gedaan kan worden!

Voorafgaand aan dit project ontvingen wij van de opdrachtgever een uitgebreide briefing. Door de vele ervaring wisten ze bij GraphicSign al veel over de doelgroepen, trends en populaire producten. Ondanks een uitgebreid assortiment van producten in veel verschillende categorieën moest gebruiksgemak en structuur het focuspunt blijven.

We hebben het prototype zo ontworpen dat de zoekfunctie centraal staat, ondersteund door verschillende andere vormen van navigatie. Door veel met afbeeldingen te werken krijgt de gebruiker snel een indruk van het maatwerk vakmanschap dat ze mogen verwachten. Het gebruik van veel afbeeldingen kan er wel voor zorgen dat een website rommelig en onoverzichtelijk oogt. Daarom hebben we behalve de bruine huisstijlkleur vooral lichte grijstinten gebruikt. Met opvallende groene knoppen sturen we gebruikers in de juiste richting om zo het afrekenen zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Door de klantbeoordelingen een belangrijke plek in het ontwerp in te laten nemen is een klant gemakkelijk overtuigd van de expertise van de medewerkers achter Mijnnaamplaat.nl. Dit werkt vervolgens ook goed voor de zoekmachine resultaten.

Voor het maken van de Mijnnaamplaat webshop zaten we in onze, maar ook mijn sweet-spot: met de juiste stabiele basis van WordPress i.c.m. WooCommerce de uitstraling dusdanig indelen, aanpassen en ‘manipuleren’ zodat het zich kan onderscheiden van collega webshops. Maar dat het ook aansluit bij de uitstraling en gebruikerswensen van Mijnnaamplaat.nl. Als team gingen we dus verder dan de basis ons biedt.

Bij Mijnnaamplaat.nl is het bij veel van de producten niet voldoende om alleen de mogelijkheid te hebben om een product in de winkelwagen te stoppen. Zoals we dat kennen van de meeste webshops.
Het is in dit specifieke geval voor veel producten ook wenselijk om uiteraard de naam mee te geven, maar ook bijvoorbeeld kleur van de letters of cijfers. Type materiaal. Max aantal tekens. Bij de ene diverse opties weer wel, maar bij de andere juist weer niet. Enzovoorts. Maatwerk dus, wat per individueel geval niet valt te voorspellen.

Mooie voor mij was om samen met het team om te gaan met de uitzondering op uitzondering op uitzondering die kan ontstaan, en dit een plek te geven in de structuur van de code en werking van het design. Maar dan toch ook Mijnnaamplaat.nl de mogelijkheid geven om standaarden per categorie of product mee te geven, zonder al te veel kopzorgen op langer termijn. Er is onder andere veel aandacht besteed aan een overzichtelijk en stabiele ‘achterkant’ van de website.

Tegenwoordig moet een website op mobiel net zo goed werken als op desktop. Dat komt omdat steeds meer mensen via hun mobiel op het internet surfen. Daarom maken wij onze designs altijd responsive, dat houdt in dat de website op verschillende formaten devices (zoals desktop, tablet en mobiel) goed moet werken.

Het mooie bij het realiseren van Mijnnaamplaat.nl was dat er voor diverse pagina’s uitzonderingen gemaakt konden worden t.o.v. een gebruikelijk vast template. Hierbij vond ik het leuk om dan goed in de gaten te houden dat het op zowel mobiel als op desktop de juiste indeling en styling behield.

Tijdens het realiseren van een website wordt er vaak getest of de website op verschillende formaten er goed uitziet en goed werkt. Maar dit blijven wij ook na de realisatie doen, zodat de website veilig en optimaal vindbaar blijft. Op deze manier blijft een website up to date.

Wij geven jouw bedrijf de uitstraling die het verdient

Wij zijn Activate your Business, een jonge onderneming gevestigd in Aalsmeer. Wij bouwen doelgerichte websites, webshops, apps en software op maat en geven die een unieke uitstraling. Onze oplossingen zijn vriendelijk voor de gebruikerszoekmachines én beheerders.

Justin Oud

Mede-eigenaar

Software engineer, Back-end developer
Justin Oud

Paul te Riele

Mede-eigenaar

Front-end developer, Marketeer
Paul te Riele

Activeer jouw onderneming

Contactformulier

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

Onze klanten

Je bent in goed gezelschap.

Client 1
Client 2
Client 3
Client 4
Client 5
Client 6
Client 7
Client 8
Client 9
Client 10
Logo

Activate your Business B.V.
van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer