Voor Houtspeelgoed.nl mochten we compleet los gaan. We hebben een op maat gemaakte webshop ontwikkeld op basis van het populaire PHP framework Laravel met daarin alle wensen van Houtspeelgoed verwerkt. Daarnaast een SEA campagne opgezet voor het bereiken van de juiste doelgroep en een uniek design met veel leuke elementen.

Hoe zorg je ervoor dat een volwassene speelgoed aanschaft? Door het design speels te maken.

Door eerst de branch te onderzoeken, kwamen we er al snel achter dat een website/webshop een speelse uitstraling heeft om de producten te weerspiegelen. Door ons onderzoek werden we geïnspireerd om een speelse website te ontwerpen, maar wel in combinatie met de kwaliteit van de producten. De website heeft namelijk een ruime en strakke opzet met dat speelse laagje.

Door de website ruim en strak op te zetten, spreken we de volwassen doelgroep aan. Maar door het speelse laagje zorgen we ervoor dat de gebruiker op één oogopslag weet dat hij of zij zich op een speelgoed website bevindt.

Natuurlijk heeft de speelse look ook een ander functie. Een kind kan namelijk zelf met een ouder iets uitzoeken op de website. Voor een kind is het een stuk leuker om op een speelse website speelgoed uit te zoeken, dan dat het kind op een minimalistische website wat mag uitzoeken.

Verkopen op Bol.com en Amazon

Naast het verkopen op de eigen webshop van Houtspeelgoed.nl is het ook van belang om de producten aan te bieden op andere kanalen.
Vandaar dat we het CMS gekoppeld hebben met Bol.com en Amazon via de software van Channable. Channable zorgt voor de koppeling met Bol.com en Amazon en het CMS zorgt ervoor dat Channable weet welke producten zij aan de externe verkoopkanalen moet aanbieden.

We hebben er voor gezorgd dat alle productvariaties, eigenschappen en kenmerken doorgestuurd worden naar Channable, zodat alle kanalen de gewenste informatie uit de productfeed kunnen halen.
Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat nieuwe bestellingen die via Bol.com óf Amazon besteld worden, automatisch geimporteerd worden in het CMS, zodat Houtspeelgoed.nl deze kan inpakken en vervolgens kan versturen.

 

Omdat het team van Houtspeelgoed hun producten op verschillende kanalen wilde aanbieden moest hier een speciale koppeling voor gemaakt worden. Om producten op andere kanalen aan te bieden kunnen verschillende tools gebruikt worden. Samen met Houtspeelgoed hebben wij voor Channable gekozen.

Omdat Channable hun eerste stappen had gelegd als feed management systeem, worden de producten opgehaald en bijgewerkt door middel van een feed. Gek genoeg worden de bestellingen wel gecommuniceerd door middel van een API. Natuurlijk was dit geen probleem voor ons en hebben wij deze koppeling geautomatiseerd.

Een eigen magazijn

Houtspeelgoed.nl heeft een eigen magazijn waar vanuit de producten verstuurd worden. In het CMS hebben wij het mogelijk gemaakt magazijnschappen toe te voegen. Vervolgens is het voor Houtspeelgoed mogelijk om de producten in te delen in de verschillende magazijnschappen. Na een bestelling wordt er een PDF pakbon gegenereerd zodat het voor de magazijn medewerkers van Houtspeelgoed gemakkelijk is om de producten te vinden in de daarvoor aangegeven schappen.

Om het verzendproces nog verder te optimaliseren hebben we ook een PDF paklijst ontwikkeld, waarop het voor Houtspeelgoed mogelijk is om meerdere verzendingen te combineren in één paklijst. Dit zorgt er voor dat e minder vaak heen en weer gelopen hoeft te worden in het magazijn en het inpak- en verzendproces verbeterd.

In combinatie met de software van SendCloud, welke we middels een API koppeling gekoppeld hebben, is het verzenden van de pakketjes voor Houtspeelgoed.nl een gemakkelijke en deels geautomatiseerd proces geworden.

Boekhouding is ook belangrijk!

Een van de belangrijkste onderdelen van een webshop is de facturatie en boekhouding. Vaak geven wij de klant zelf de keuze om de boekhoudsoftware te kiezen, zodat wij vervolgens het systeem kunnen koppelen. De boekhouder van Houtspeelgoed.nl heeft e-boekhouden gekozen als gewenst boekhoudsysteem. Wij hebben vervolgens de koppeling gemaakt, zodat elke nieuwe bestelling ook daadwerkelijk wordt weggeschreven op de juiste grootboekrekening.

Voor Houtspeelgoed heb ik een koppeling gemaakt met het boekhoudsysteem genaamd e-boekhouden.

Handmatig de administratie doen is een hoop werk, dus hebben wij middels de e-boekhouden API een slimme flow bedacht om dit voor het team van Houtspeelgoed, en natuurlijk voor ons, zo makkelijk mogelijk te maken: na elke bestelling schieten wij automatisch de bestelling met alle data, zo compleet mogelijk, naar e-boekhouden.

Dit scheelt een hoop tijd voor Houtspeelgoed die zij in belangrijkere zaken kunnen stoppen, al is de boekhouding net zo belangrijk, wel niet 1 van dè belangrijkste punten in een webshop.

Wij geven jouw bedrijf de uitstraling die het verdient

Wij zijn Activate your Business, een jonge onderneming gevestigd in Aalsmeer. Wij bouwen doelgerichte websites, webshops, apps en software op maat en geven die een unieke uitstraling. Onze oplossingen zijn vriendelijk voor de gebruikerszoekmachines én beheerders.

Justin Oud

Mede-eigenaar

Software engineer, Back-end developer
Justin Oud

Paul te Riele

Mede-eigenaar

Front-end developer, Marketeer
Paul te Riele

Activeer jouw onderneming

Contactformulier

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

Onze klanten

Je bent in goed gezelschap.

Client 1
Client 2
Client 3
Client 4
Client 5
Client 6
Client 7
Client 8
Client 9
Client 10
Logo

Activate your Business B.V.
van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer