Goed gevulde webshop

Met meer dan 250 productvariaties en bijna 100 pagina’s in 4 verschillende talen, is de webshop van Easy Marking goed gevuld te noemen. De inhoud van de website is gericht op het aantrekken van organische bezoekers en de conversie van die bezoekers naar klanten. Elk product is dan ook voorzien van één of meerdere afbeeldingen, een volledige productomschrijving en alle nodige specificaties.

De webshop bevat meerdere landingspagina’s met uitgebreide teksten en stappenplannen, waar we ook naar verwijzen in de advertentiecampagnes, in de nieuwsbrieven en op sociale netwerken.

Het in de markt zetten van deze website is voor mij de grootste uitdaging geweest bij dit project. Door een slimme combinatie van SEO, SEA en laadsnelheidoptimalisatie, proberen we de website zoveel mogelijk waarde mee te geven. De grote hoeveelheid content en de meertaligheid daarvan zorgt ervoor dat dit een webshop is die veel onderhoud vereist.

API-koppeling met ordersysteem

Het doel van elke ondernemer is natuurlijk het automatiseren van zoveel mogelijk bedrijfsprocessen. Dat is bij Easy Marking niet anders. Als er een bestelling wordt gedaan of een klant een sample aanvraagt, maken wij verbinding met een API. We dienen de informatie in bij het ordersysteem van de klant en deze stuurt direct de nodige processen aan. Vaak hoeft de order slechts verzameld en verzonden te worden.

Easy Marking had al een bestaand ordersysteem in gebruik en het is aan ons de uitdaging deze te koppelen aan de nieuwe ontwikkelde webshop. Bij het plaatsen van een bestelling of bij het aanvraagen van een sample, maken we een XML-bestand aan. Dit XML-bestand bevat alle regels van de bestelling, zoals adresgegevens, productgegevens en totalen.

Deze XML bewaren we op een veilige plek op de server en schieten we via een simpele API-koppeling in het ordersysteem van Easy Marking. Vervolgens checken we of het ordersysteem de bestelling in goede orde heeft ontvangen en geven we de gebruiker terugkoppeling van zijn bestelling.

Nieuwsbrieven en communicatie

Omdat Easy Marking door de jaren heen een groot klantenbestand heeft opgebouwd, kunnen we een groot aantal kopers bereiken. We willen de koper namelijk op zoveel mogelijk verschillende manieren aanspreken. We sturen de nieuwsbrief dan ook in vier verschillende talen de wereld in.

De klant heeft zelf ook zijn bedrijf mooi in de kijkers weten te zetten door mee te werken aan het TV-programma “Doe maar Duurzaam” op RTL Z. Dit leverde een mooi video op.

Maandelijks mogen we de website onderhouden en doen we aan zoekmachine optimalisatie. Dit in combinatie met de marketingcampagne zorgt ervoor dat Easy Marking beter scoort in de zoekresultaten, en zo meer verkeer binnenhaalt.

Zelf vind ik het fijn om aan Easy Marking te werken, omdat het geen kleine webshop is. Dit zorgt ervoor dat het een leuke uitdaging is om elke keer weer een verbetering door te voeren.

Wij geven jouw bedrijf de uitstraling die het verdient

Wij zijn Activate your Business, een jonge onderneming gevestigd in Aalsmeer. Wij bouwen doelgerichte websites, webshops, apps en software op maat en geven die een unieke uitstraling. Onze oplossingen zijn vriendelijk voor de gebruikerszoekmachines én beheerders.

Justin Oud

Mede-eigenaar

Software engineer, Back-end developer
Justin Oud

Paul te Riele

Mede-eigenaar

Front-end developer, Marketeer
Paul te Riele

Activeer jouw onderneming

Contactformulier

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

Onze klanten

Je bent in goed gezelschap.

Client 1
Client 2
Client 3
Client 4
Client 5
Client 6
Client 7
Client 8
Client 9
Client 10
Logo

Activate your Business B.V.
van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer