Van kok naar developer

Een grappige wending. Voordat ik begon met de opleiding Media development op het Mediacollege in Amsterdam heb ik de koksopleiding gedaan en stond ik 5 dagen in de week in de keuken van een restaurant. Ik vond het leuk, maar lichamelijk was het geen pretje, en daarom zag ik er geen toekomst in. Wel ben ik een stuk meer gedisciplineerd en gemotiveerd geworden om te doen wat ik leuk vind, en ik ben een stuk socialer geworden.

In de zomervakantie nadat ik mijn koksdiploma had ontvangen ging ik op zoek naar wat ik nog meer leuk leek. Van websites en apps met coole functies en goede vormgeving werd ik altijd razend enthousiast, dus besloot ik uit te zoeken wat daar allemaal achter zat. Op internet begon ik met simpele tutorials en ik ging praten met developers, en toen schreef ik me in bij de opleiding Media en Applicatie Ontwikkelaar bij het Mediacollege Amsterdam.

Media developer in opleiding

Op school en elders heb ik al het een en ander geleerd over front-end development, dat zijn de visuele aspecten van bijvoorbeeld een website of app. Op deze stage verdiep ik me voornamelijk op back-end development. Aan het einde van mijn opleiding wil ik namelijk graag zowel front-end als back-end kunnen programmeren, om zo flexibel mogelijk te zijn en de beste koppelingen te leggen tussen de zichtbare onderdelen en de bijbehorende functies die op de achtergrond gebeuren.

Wij geven jouw bedrijf de uitstraling die het verdient

Wij zijn Activate your Business, een jonge onderneming gevestigd in Aalsmeer. Wij bouwen doelgerichte websites, webshops, apps en software op maat en geven die een unieke uitstraling. Onze oplossingen zijn vriendelijk voor de gebruikerszoekmachines én beheerders.

Justin Oud

Mede-eigenaar

Software engineer, Back-end developer
Justin Oud

Paul te Riele

Mede-eigenaar

Front-end developer, Marketeer
Paul te Riele

Activeer jouw onderneming

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

Onze klanten

Je bent in goed gezelschap.

Logo

Activate your Business
van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer