Conversie optimalisatie

Een website of webshop heeft zijn uiteindelijke doel pas gehaald als de bezoeker de actie pleegt waar jij (financieel) beter en gelukkiger van wordt. Het optimaal maken van het converteren van de gebruiker naar jouw uiteindelijke doel wordt ook wel Conversie Optimalisatie genoemd. Hoe meer gebruikers dagelijks worden geconverteerd, hoe sneller jij je doelen haalt. 

Er zijn veel wegen die naar Rome leiden. Zo zijn er ook veel mogelijkheden om jouw website of webshop optimaal te laten converteren. Het is afhankelijk van het type platform, de doelgroep en het gewenste doel welke aanpassingen er aan jou website, webshop of app gedaan moeten worden. Eén ding is zeker, een website of webshop kan áltijd verbeterd worden op gebied van conversie.

Menselijk brein & psychologie

De kleinste dingen, die jij (waarschijnlijk) zelf over het hoofd ziet, leveren vaak de grootste conversie verbeteringen op. Psychologie en techniek gaan heel nauw samen bij Conversie Optimalisatie. Vandaar dat Activate your Business verschillende psychologische opleidingen heeft gevolgd om zo het menselijk brein en het surfgedrag beter onder de loep te nemen. Kleuren, Call-to-action buttons, strategische plekken, duidelijke teksten en een juiste indeling van jouw webshop zorgen al vaak voor een veel hogere conversie.

Leadgeneratie

Bij Leadgeneratie is conversie het sleutelwoord. Waarbij vroeger de ‘leads’ offline werden gegenereerd worden deze tegenwoordig alleen nog maar online verkregen. Gebruikers willen zo snel mogelijk vinden wat ze zoeken. Conversie optimalisatie zorgt ervoor dat de bezoeker vindt wat hij zoekt, op de plek waar hij of zij dit verwacht en daar bovendien de oplossing vindt voor zijn of haar probleem. Dit resulteert in een lead of aanvraag. Activate your Business heeft al veel verschillende leads genererende websites ontwikkeld.

Eerst bezoekers, dan optimaliseren

Conversie optimalisatie werkt pas echt als er bezoekers op de website zijn. Hoe meer bezoekers er op de website zijn, hoe groter de kans is dat zij uiteindelijk een conversie vormen. Doormiddel van Zoekmachine Optimalisatie (SEO) en de verschillende soorten Marketing die Activate your Business aanbiedt kunnen wij er samen met jou voor zorgen dat gebruikers jouw website vinden. Als zij eenmaal op jouw webshop en/of website zijn gaan we er doormiddel van Conversie Optimalisatie voor zorgen dat zij uiteindelijk converteren naar jouw gewenste doel.