Domeinregistratie

De allereerste stap in het online op de markt brengen van jouw merk of product is de domeinregistratie. Domeinen zijn niets meer dan een label aan jouw website of webshop, waardoor bezoekers jouw website weten te vinden.

Wat is een goede domeinnaam?

Het kiezen van een domeinnaam is (bijna) net zo lastig als het kiezen van je bedrijfsnaam. De domeinnaam moet duidelijk maken wie je bent of wat je doet, bovendien moet deze simpel zijn en gemakkelijk te onthouden. Je wilt uiteindelijk dat mensen je website elke keer weer weten te vinden. Daarnaast is de extensie van de domeinnaam, het gedeelte achter de punt (.com, .nl, .org) ook bepalend voor jouw domeinnaam. Er zijn tientallen verschillende extensies en dus is jouw domeinnaam (bijna) altijd wel beschikbaar met een andere extensie.

Mijn domeinnaam is al in gebruik, wat nu?

Domeinnamen zijn sinds 1993 steeds belangrijker geworden op het web. Een bedrijf kan hedendaags niet meer zonder domeinnaam op de markt verschijnen. De Kamer van Koophandel biedt zelfs bedrijven de keuze om domeinnamen te registreren, zodat deze direct bij de bedrijfsgegevens beschikbaar zijn bij de KvK.

Als een domeinnaam al is geregistreerd wilt dit niet zeggen dat jij deze niet meer kan krijgen. Wij kunnen achter de eigenaar van de domeinnaam komen en er voor proberen te zorgen dat jij je domeinnaam alsnog kan gebruiken. Garantie geven kunnen we helaas niet, er zijn veel factoren die meespelen in deze onderhandeling. Door onze ervaring weten wij echter wel hoe wij dit moeten aanpakken.

Domeinnaam registreren?

Wil jij een domeinnaam registeren? Stuur een mail via de website of direct naar info@activateyourbusiness.nl, wij bekijken de beschikbaarheid voor jou en zorgen ervoor dat jouw domeinnaam succesvol geregistreerd wordt onder jouw naam. Naast de domeinregistratie kunnen wij ook de hosting van jouw website of webshop verzorgen. Wij werken samen met een gerenommeerde partner op het gebied van Hosting en domeinnamen. Dit verzekert zowel jou als ons dat jij een goed bereikbare, snelle en betrouwbare website of webshop hebt.