Wij bouwen websites, apps & software met een unieke uitstraling.
Bel ons gerust! 085 - 130 62 45
Ponebook has been generated!
Complete webshop Magnetwear.nl

Jonge ondernemers Younes en Thies wilden graag een goed converterende webshop voor hun doelgroep: de jonge, moderne generatie. Aangezien tegenwoordig meer dan 70% van de jongere generatie (onder de 25) online shopt via hun smartphone lag dus ook de focus op mobile-first.

MagnetWear verkoopt de nieuwste herenmode aan duizenden Nederlandse mannelijke jongeren via de webshop magnetwear.nl. Tegenwoordig proberen zij zelfs, naast de Nederlandse markt, ook de Duitse, Franse, Belgische en Engelse markt aan te spreken met hun modetrends en nieuwste herenkleding. De komende jaren zullen er waarschijnlijk nog een aantal landen aan dit lijstje worden toegevoegd.

De huisstijl

In 2016 werd Activate your Business ingeschakeld om een webshop te ontwikkelen voor MagnetWear. Het design, de huisstijl en het logo moest jonge mannen aanspreken en er voor zorgen dat de naam, het merk en de webshop niet snel zou worden vergeten. Doormiddel van een strak, maar simpel beeldmerk en de zwarte, rode kleuren werd al snel de huisstijl bepaald. Aangezien er altijd (minimaal) één call-to-action kleur aanwezig moet zijn in een design werd al snel de felgroene kleur gebruikt om de converterende buttons meer kracht te geven.

Logo beeldmerk magnetwear

Internationaal & meertalig

Al snel zag MagnetWear de omzet stijgen en werd besloten om naast Nederland ook klanten in andere landen te bereiken doormiddel van de webshop. Er is geen betere én makkelijkere plek waar je zo snel internationaal kan gaan dan op het internet. Er werden verschillende domeinen aangeschaft met de extensies uit de desbetreffende landen (.de, .fr, .co.uk etc.). Bovendien heeft Activate your Business geholpen met het verkrijgen van de belangrijkste domeinnaam magnetwear.com, deze was reeds in handen van een andere particulier.

Vertaling

Na het juist doorverwijzen van de domeinnamen naar de webshop diende de webshop vertaald te worden naar het Engels. Met oog op de toekomst heeft Activate your Business de meertaligheidsmodule (multilangual) zo ingesteld dat ook toekomstige extra talen gemakkelijk toegevoegd kunnen worden. Doormiddel van een gemakkelijk systeem kan de eigenaar van de webshop nu gemakkelijk een nieuwe taal toevoegen zonder tussenkomst van Activate your Business.

Extra betaalmethodes

Om de internationalisering compleet te maken besloot MagnetWear ook om de betaalprovider PayPal te gebruiken. Activate your Business heeft deze betaalmethode succesvol toegevoegd aan het CMS en er zo voor gezorgd dat ook de klanten in de andere landen gemakkelijk & veilig kunnen betalen. In de toekomst worden nog extra lokale betaalmethodes toegevoegd voor een extra service naar de klant.

Conversie optimalisatie

Door de goede social media marketing en Adwords advertising werd het aantal bezoekers per dag op de webshop al snel vergroot. Activate your Business werd opnieuw ingeschakeld om de conversie van de webshop te verbeteren. De gebruikers haakten, helaas, nog vaak af op verschillende plaatsen op de webshop.

Optimalisatie Analyse

Na een uitgebreide analyse kwam Activate your Business tot het besluit dat de Unique Selling Points van MagnetWear vaker op de website tevoorschijn moesten komen, op strategische, converterende plekken. Zo werd de productpagina onder handen genomen, werden duidelijk de voordelen van MagnetWear genoemden en werden de MagnetPoints in het leven geroepen. Doormiddel van een klein beetje Gamification en het geven van korting werd de klant extra gestimuleerd om het product te kopen. Bovendien werd de winkelmand pagina, waar veel bezoekers afhaakten, duidelijker gemaakt en werden ook hier nogmaals de sterke punten van MagnetWear getoond. MagnetWear groeit nog steeds elke dag en zal de komende tijd nog veel grote sprongen gaan maken.

Conversie Optomalisatie

Lees meer over:

De koffie staat klaar.

Onze expertises

Hier zijn wij écht goed in.

Activate your Business
van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer